Hypnotherapie en afvallen

Heb je last van overgewicht, verschillende diëten geprobeerd en nog steeds geen resultaat? Misschien viel je wel af, maar kwamen de ongewenste kilo’s er steeds weer bij.

Tijdens het begeleiden van cliënten met gewichtsproblemen is gebleken dat door middel van visualiseren en geleide meditatie een bewustwordingsproces op gang wordt gebracht. Door aandacht te besteden aan je ademhaling en ontspanning van de spieren raak je in een lichte trance. Je kunt het vergelijken met dagdromen. Daardoor wordt contact gemaakt met het onderbewuste. Je kijkt dan als het ware vanaf een afstand naar jezelf en naar je (verkeerde) eet- en leefgewoonten. Dat werkt heel verhelderend. Boodschappen voor suggesties voor verandering en verbetering komen dan krachtiger aan en hebben daardoor meer effect.

Oorzaak

Het kan zijn dat er sprake is van belemmeringen (emotionele blokkades), waardoor je steeds weer te veel blijft eten c.q. snoepen. Tijdens de begeleiding krijg je inzicht in de onderliggende oorzaken van het overgewicht. Gebeurtenissen die hierbij een rol gespeeld hebben kun je beetje bij beetje herbeleven en verwerken met behulp van trance.

Resultaat

Naast gewichtsverlies levert ‘t vaak ook een beter zelfbeeld op en meer zelfvertrouwen.