Relatietherapie Utrecht

Relatietherapie Utrecht (Vianen) voor relatietherapie, huwelijkstherapie, relatiecoaching en relatieadvies bij Aike Liebregts. U bent welkom in de praktijk in Vianen, provincie Utrecht. In vrijwel elke relatie komt er een moment waarop je je afvraagt of je het nog wel ziet zitten met elkaar. Het vuur van het begin is verdwenen. Er ontstaan irritaties, je hebt het gevoel niet begrepen te worden, of het lukt je niet de ander te bereiken. Wat kun je doen?

  • Uit elkaar gaan
  • Doormodderen
  • Relatiecoaching.

Wanneer je besluit om samen met je partner contact op te nemen om jullie relatie onder de loep te nemen, spreken we in principe drie tot vijf keer af. Na de laatste bijeenkomst volgt aansluitend een evaluatie: wat is er tot nu toe bereikt en wat is er eventueel nog nodig? Ook als één van de partners niet kiest voor relatiecoaching, kan dit toch veel opleveren.

Individuele therapie en relatietherapie in Utrecht. Maak een afspraak voor een intakegesprek en kijk of er een basis van vertrouwen is om te werken aan uw individuele- of relationele problemen.

Relatietherapie Utrecht

Communicatie

Communicatie is in elke relatie heel belangrijk. Het is essentieel om je prettig en tevreden te voelen in je relatie. Een goede manier van communiceren is niet vanzelfsprekend en gaat ook niet vanzelf.

Je kunt het gevoel hebben dat je niet goed lijkt over te kunnen brengen wat je bedoelt en je voelt je onbegrepen. Daardoor reageer je op de ander op een manier die niet bij je past en die door beiden als niet prettig wordt ervaren. Op een gegeven moment ben je verzeild geraakt in een wijze van omgaan met elkaar die je niet wilt. Er ontstaat ruzie, of je gaat juist situaties uit de weg om te voorkomen dat dat gebeurt.
Tijdens de sessies leer je onder meer:

  • Om weer naar elkaar te luisteren
  • Op een goede manier te zeggen wat er in je leeft
  • Op een positieve manier kritiekpunten te uiten
  • Elkaar te vertellen wat je in elkaar waardeert.

Behalve goed waarnemen en benoemen van wat ik zie in de manier van met elkaar communiceren, wordt er ook ‘huiswerk’ gegeven en tips om dingen op een andere manier aan te pakken, die goed aansluit bij het dagelijks leven met elkaar.
Relatiecoaching is een heel praktische manier van begeleiding.

Relatieproblemen kennen veel verschillende oorzaken, vaak is het ook een combinatie van verschillende problemen. Hieronder treft u een greep uit veel voorkomende oorzaken:

Affaire of overspel, communicatieproblemen, culturele verschillen, emotionele ontrouw of vreemdgaan, intimiteitsproblemen, onverwerkte emoties en nog veel meer.

Er zijn verschillende relatietherapie vormen

EFT (emotioneel focused therapie) relatietherapie, individuele relatietherapie, partnercommunicatie therapie, relatietherapie ex-partners, relatietherapie familieleden, relatietherapie geliefden, relatietherapie ouders-kinderen en relatietherapie partners.

Ik ben Aike Liebregts van relatietherapie in Utrecht (Vianen). Wil jij verandering in je relatie? Maak snel een afspraak 0347 34 54 14, ook ‘s avonds, voor relatietherapie, huwelijkstherapie en relatieadvies.

Relatietherapie helpt

Je leert stap voor stap elkaars gebruiksaanwijzing beter kennen en respecteren. Zo kun je steeds meer vanuit een volwassen, autonome positie met elkaar omgaan. Hierdoor kan de situatie zoals die is doorbroken worden.

Relatietherapie Utrecht – Aike Liebregts relatietherapie praktijk in Utrecht (Vianen). Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met 06 – 52 160 914.