Regressietherapie

De oorzaak van veel problemen en moeilijkheden waar we als volwassene tegenaan lopen, ligt in het verleden. In de loop van ons leven hebben we allemaal gebeurtenissen meegemaakt, waar we op de één of andere manier last van hebben. Een uitdrukking die vaak gebruikt wordt is ‘we hebben allemaal een rugzak’. Soms is het een lichte, maar het komt zeker vaak voor dat iemand als een reiziger met een zware rugzak door het leven strompelt. Wanneer je letterlijk met een zware rugzak sjouwt, komt je maar moeilijk vooruit en krijg je pijn in je rug en schouders. De figuurlijke rugzak zorgt voor beperkende overtuigingen, ongewenst gedrag of reageren op een manier die door de omgeving (en de persoon zelf) als niet prettig wordt ervaren.

We kunnen ervoor kiezen om al die zware ballast niet meer met ons mee te sjouwen en de rugzak leger te maken. Aan de hand van wat er op dit moment speelt, gaan we terug naar het begin, waar het ontstaan is. Dit noemen we regressie: teruggaan in de tijd naar gebeurtenissen die de oorsprong zijn van het huidige probleem. Je wordt je bewust van onverwerkte emoties en de oorzaak van beperkende overtuigingen en ongewenst gedrag. Daardoor kun je lichter en opgeruimder je reis vervolgen.

Regressietherapie werkt met trance. Regressietherapie is een op inzicht gebaseerde therapie. Voor informatie over regressietherapie in Vianen kunt u contact opnemen via Tel.: 06 – 52 160 914.